Demo aanvragen

Vul onderstaand formulier in en ontvang een gratis productdemonstratie.

Velden met een (*) zijn verplicht.
  Ik wil graag een online demo

  Economie draait op volle kracht, personeelstekort neemt toe

  Het gaat goed met de Nederlandse economie. “De economie gaat van jetje maar gaat wel terug naar normaal” aldus de hoofdeconoom van De Nederlandsche Bank. Dit lazen wij in een artikel dat deze week op de NOS-website verscheen.

  Lagere werkloosheid

  Inherent aan een groeiende economie is een groeiende werkgelegenheid en dus een lagere werkloosheid. Gesteld wordt dat de werkloosheid volgend jaar zal afvlakken naar 3,6 procent en vervolgens niet verder zal dalen. Tevens groeit het aantal vaste banen harder dan de flexbanen.

  Krappe arbeidsmarkt

  De arbeidsmarkt is krap met veel vacatures, maar er zijn weinig geschikte kandidaten. Zowel bedrijven als de overheid hebben moeite om het juiste personeel te vinden. Hierdoor wordt de productie belemmerd. En belemmering van productie betekent omzetverlies.

  Lonen

  Opmerkelijk vinden wij dat de lonen wel zijn gestegen, maar minder dan gedacht. Als wij terugdenken aan de periode van vóór de crisis dan zien wij nog de advertenties waarin potentieel personeel werd verleid door niet één maar twee leaseauto’s aan te bieden, gouden secundaire arbeidsvoorwaarden, enzovoorts. Alles werd uit de kast gehaald om mensen vooral voor jou te komen laten werken. Dergelijke ‘wilde acties’ blijven vooralsnog achterwege. Nu zijn werkgevers graag bereid om mensen aan zich te binden door van een flexibel contract een vast contract te maken, maar het vertaalt zich nog niet echt in meer loon. Dit maakt eens en te meer duidelijk dat andere facetten, anders dan waardering in euro’s c.q. materialisme, een rol van betekenis spelen in relatie tot werknemers en werkgevers.

  Oplossing voor krappe arbeidsmarkt

  HCM-HR zorgt er niet voor dat wij de krapte op de arbeidsmarkt inlossen. Wij zorgen er wel voor dat organisaties op positieve wijze meer uit hun mensen weten te halen met een productiviteitstoename als gevolg. Dit betekent een vermindering van productiviteitsverlies en per saldo dus meer winst. Winst in de vorm van betere omzetcijfers, maar met name ook winst in gelukkiger personeel! En dit alles begint bij inzicht in uw menselijk kapitaal! Wij hebben het wiel hiervoor al uitgevonden. Neem contact met ons op en wij informeren u hoe u meer winst gaat realiseren in 2019!